Збіг чи невідповідність між переконаннями викладачів англійської мови та очікуваннями студентів про зворотний зв'язок від завдань у письмовій формі (на прикладі Туреччини)

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.20535/2617-5339.2021.7.225833

Анотація

Виходячи за межі бурхливої дискусії про необхідність зворотного зв’язку щодо письмових завдань, цілі дослідження були подвійними: дослідити переконання студентів та викладачів англійської мови щодо зворотного зв’язку щодо написання та перевірити, чи існує між ними збіг або невідповідність. У світлі даних застосованого опитувальника, дослідження показало, що існують як збіги, так і невідповідність між переконаннями викладачів англійської мови та студентів щодо виправлення помилок та практики зворотного зв’язку щодо письмових завдань. У результаті як якісного, так і кількісного аналізу в дослідженні, було зроблено висновок про наявність відповідності між переконаннями викладачів англійської мови та студентів щодо точності написання та надання / отримання відгуків про граматику, правопис, організацію роботи та ідеї. Результати довели, що викладачі та їх переконання відігравали вирішальну роль для студентів у формуванні концептуального розуміння зворотного зв’язку. Зазначено, що викладачі англійської мови можуть адаптувати методи викладання та спосіб зворотного зв’язку, щоб максимізувати ефективність процесу навчання англійської мови. Що стосується студентів, то їм потрібно докладати свідомих зусиль, щоб на основі зроблених викладачем зауважень та виправлень ефективно засвоїти навчальний матеріал.

Ключові слова: викладання англійської мови як іноземної; зворотний зв’язок; практики письма; сприйняття студентів; переваги викладача.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-07-09 — Оновлено 2021-07-09

Версії

Номер

Розділ

Статті